BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Tillfällig övernattning

Ska ni övernatta tillfälligt med ett större antal människor i Ale eller Kungälvs kommun? Skicka in din anmälan till oss senast 7 arbetsdagar innan.

Ibland övernattar grupper i lokaler som inte är avsedda för övernattning, utan byggnadens brandskydd är anpassat för den dagliga verksamheten. Det är då viktigt att komma ihåg att en sådan byggnad kan sakna visst nödvändigt brandskydd.

 

Ansvaret är delat mellan fastighetsägaren och den verksamhet som anordnar övernattningen. Fastighetsägaren ska normalt se till att lokalernas fasta brandskydd i förväg är anpassat för tillfällig övernattning. Den som anordnar övernattningen har helhetsansvar för brandskyddet och den allmänna ordningen under övernattningen.

 

Lag om skydd mot olyckor (LSO) 2 kap. 2§länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Om du ska arrangera en tillfällig övernattning så ställs det därför vissa krav på dig och vi vill också att du meddelar oss senast 7 arbetsdagar innan övernattningen är tänkt att ske. För att skapa förutsättningar för att övernattningen sker på ett betryggande sätt så önskar vi att du som hyresvärd och hyresgäst tar del och följer instruktionerna i Råd och anvisningar om tillfällig övernattningPDF. Där kan du läsa mer om vilka krav som gäller dig och vilken nivå Bohus räddningstjänstförbund anser är skäligt att ställa på brandskyddet vid tillfällig övernattning.

 

Du skickar in anmälan via e-post insatsledare@borf.se senast 7 dagar innan övernattning.

Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar
Läs mer om tips för att öka säkerheten på din utlandsresa

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster | Tyck till | Logga inlänk till annan webbplats | Bohus Räddningstjänstförbund ©