BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Brandman i beredskap

Bor du, eller jobbar du, nära en brandstation och vill hjälpa andra människor i nöd och göra skillnad i ditt samhälle? Just nu söker vi brandmän i beredskap till våra stationer i Marstrand, Surte, Nol och Kode!

Brandman i beredskap, eller RiB (Räddningstjänstpersonal i Beredskap), är den nya benämningen på yrket deltidsbrandman.


Att vara brandman i beredskap

 

Bor du inom 4-5 minuter från brandstationen och har en huvudarbetsgivare som ger dig möjlighet att åka på larm inom samma område är du välkommen att söka till oss!

 

Att vara brandman i beredskap, eller RiB (Räddningstjänstpersonal i Beredskap) som det också kallas, innebär utmanande och spännande extrajobb där du får åka på larm tillsammans med dina kollegor när en olycka eller annan händelse inträffat i närheten av din hemort.

Vanligtvis har man beredskap var fjärde vecka en vecka i streck. Att ha beredskap innebär att du har en personsökare på dig som piper om larmet går. Du tar dig då från ditt hem eller ditt arbete till brandstationen där du och dina kollegor tillsammans åker ut och gör en insats.

Du får betalt för din beredskapsvecka samt utryckning, övning och utbildning. Är du helt ny så kommer du få genomgå vissa tester samt en intern brandmannautbildning innan du börjar.

 

Så här ansöker du till oss:


Länken nedan leder dig till ansökningen på offentligajobb.se:

 

https://www.offentligajobb.se/jobad/r%C3%A4ddningstj%C3%A4nstpersonal-i-beredskap-bohus-r%C3%A4ddningstj%C3%A4nstf%C3%B6rbund-_kung%C3%A4lv-v%C3%A4stra-g%C3%B6talands-l%C3%A4n-sverige_a5a7371c-3121-4f51-8428-bf2ae71925d7länk till annan webbplats

 

Nu håller vi även två informationsträffar för dig som vill veta mer:

 

5/2 på Koöns Brandstation kl.18.00-20.00

7/2 på Nols Brandstation kl.18.00-20.00

 

Du kan också visa ditt intresse för RiB genom att att fylla i vår intresseanmälanPDF och skicka den till oss på:


Bohus Räddningstjänstförbund

Enbärsvägen 2

442 42 Kungälv


 

Du kan även kontakta oss på Bohus Räddningstjänstförbund så hjälper vi dig vidare till rätt person! De platsansvariga på respektive beredskapsstation är:


Kodeöppnas i nytt fönster:  Sven-Erik Nilsson och Dan Lennvik

Marstrandöppnas i nytt fönster: Roberth Österman och Lars Ullander

Surteöppnas i nytt fönster: Andreas Tidholm och Lennart Nilsson

Nolöppnas i nytt fönster: Peter Jigfelt och Kristoffer Säwström


Har du frågor?


Har du frågor eller funderingar kring att arbeta som brandman i beredskap är du välkommen att ringa till oss på 0303 - 33 47 00 så guidar vi dig vidare till rätt person.

 

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar
Läs mer om tips för att öka säkerheten på din utlandsresa

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster | Tyck till | Logga inlänk till annan webbplats | Bohus Räddningstjänstförbund ©