BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Kode

Brandstationen i Kode

Brandstationen i Kode är en station med beredskaps-personal vilket innebär att den inte är bemannad dagtid. Här är brandmännen i beredskap hemifrån eller på jobbet, och rycker enbart ut på larm.

12 km norr om Kungälv ligger Kode - ett litet samhälle med mycket varierande landskap. Här finns allt ifrån jordbruk och skog till kala klipphällar närmast kusten. Kuststräckan sträcker sig upp till Hakefjorden med fina badmöjligheter i bland annat Aröd och Rörtången. Bada kan man även göra i den populära Ingetorpssjön som ligger precis intill tätorten.


Kode tätort har ca 1400 invånare medan det i Solberga församling finns ca. 4000 invånare. Ortens största företag är Tonsjö AB och har ca. 110 anställda.


I Kode kan man bland annat hitta landmärken som Brattön, även kallad "Blåkulla" i folkmun (dit häxorna flög på påsken). Sedan finns även Solberga som är känt för boken "Herr Arnes penningar" som skrevs av Selma Lagerlöf och utspelar sig i Solberga.


De största riskerna i Kode är Bohusbanan med tät tågtrafik samt E6:an med mycket tunga transporter med bland annat farligt gods.


Brandstationen


Brandstationen i Kode byggdes 2010. Den tidigare stationen var från 1940-talet och var inte ändamålsenlig. Den ligger idag på ungefär samma ställe - strategiskt placerad alldeles intill påfart och avfart till E6:an.


På stationen finns en släckbil, en tankbil och ett transportfordon.


Operativ beredskap:


1 Styrkeledare

4 Brandmän


Anspänningstid: 5 minuter


Stationsansvariga:


Henrik Edvardsson

Sven-Erik Nilsson


Besöksadress:


Jörlandavägen

442 60 Kode


Hitta hit:

Besöks- och postadress

Bohus Räddningstjänstförbund

Enbärsvägen 2

442 42 Kungälv


Telefon, kontorstid

kl. 07.30-16.00

0303 - 33 47 00

 

Telefon, övrig tid

Jourhavande insatsledare

0303 - 33 47 14


E-post

raddning@borf.se

Besök Ale kommuns hemsida
Besök Kungälvs kommuns hemsida
Jobba hos oss
Tänk på säker eldning
Hyr flytvästar
Läs mer om tips för att öka säkerheten på din utlandsresa

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster | Tyck till | Logga inlänk till annan webbplats | Bohus Räddningstjänstförbund ©