BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Prova-på-dagar för tjejer i oktober

Två brandmän med klättringsutrustning

Foto: Linus Olsson

Skapades den 2017-09-10 18.23

Är du tjej och är nyfiken på jobbet som brandman? Du kanske inte ens vet att du kan jobba extra som brandman hos oss? Välkommen till oss i oktober på våra prova-på-dagar för tjejer!

I oktober kommer vi i Bohus Räddningstjänstförbund att öppna våra dörrar vid fyra tillfällen speciellt för dig som är tjej och är nyfiken på jobbet som brandman! Vi tycker att det idag arbetar för få tjejer som utryckande personal inom vårt förbund - något som vi vill försöka förändra.

 

Den gamla bilden av hur en brandman ska vara lever tyvärr kvar i många delar av vårt samhälle. Men faktum är att vi sedan ett antal år tillbaka äntligen börjat se en förändring. Fler och fler tjejer söker sig till räddningstjänsten och visar att det inte spelar någon som helst roll vilken

könstillhörighet du har för att göra jobbet som brandman.

 

Behåll ditt nuvarande jobb

 

Som brandman inom vårt förbund kan du arbeta både som som heltidsbrandmanöppnas i nytt fönster i Kungälv samt Räddningstjänstpersonal i Beredskapöppnas i nytt fönster (RiB)

i Nol, Surte, Kode och Marstrand. Som RiB:are kan du ha en annan huvudanställning och alltså ha chans att arbeta extra som brandman om du bor som längst 4-5 minuter från en av våra brandstationer. Ett värdefullt och givande extraarbete som ger mycket tillbaka.

 

Varför ska du komma?

 

Du kanske är intresserad av att börja jobba som brandman eller kanske bara nyfiken på vad en brandman gör? Du kanske vill söka till en annan räddningstjänst men ändå vill komma och testa utrustning och kläder eller ställa en massa frågor till oss? Oavsett är ditt besök inte på något sätt bindande och vi välkomnar dig oavsett varför du kommer!

 

När är det?

 

Vi kommer öppna våra brandstationer vid fyra tillfällen - en station åt gången. Du kan komma förbi en enstaka gång eller besöka oss vid alla tillfällen om du vill. Kom och gå när du vill under tiden vi har öppet:


 

Under besöken kommer du bland andra träffa våra brandmän Ylva, Ros-Marie, Ingela, Matilda, Kristina och Åsa som gärna svarar på alla dina frågor. Vi bjuder också på fika!

 

Har du frågor? Ring oss på 0303 - 33 47 00 och fråga efter Jimmy eller Åsa. Du kan också mejla Åsa på asa.johnsson@borf.se eller ställa frågan till oss på vår Facebook-sida Bohus Räddningstjänstförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Hoppas vi ses där!

 

Tre brandmän vid brandbil

Foto: Linus Olsson

Besöks- och postadress

Bohus Räddningstjänstförbund

Enbärsvägen 2

442 42 Kungälv


Telefon, kontorstid

kl. 07.30-16.00

0303 - 33 47 00

 

Telefon, övrig tid

Jourhavande insatsledare

0303 - 33 47 14


E-post

raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Tänk på säker eldning
Hyr flytvästar
Läs mer om tips för att öka säkerheten på din utlandsresa

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster | Tyck till | Logga inlänk till annan webbplats | Bohus Räddningstjänstförbund ©