BOHUS Räddningstjänsteförbund

Startsida

Vi uppmanar till stor försiktighet vid eldning i skog och mark

Skapades den 2020-06-18 08.38

Det är väldigt torrt i Kungälv och Ale kommun just nu och därför bör du varken elda eller grilla om det inte kan göras på ett säkert sätt. Vid byvind avråder vi dig helt från att elda och grilla.

Överväg om du verkligen måste elda eller grilla

Överväg om du verkligen måste elda eller grilla ute i naturen, om så är fallet tänk på att du ansvarar för att den blir släckt. Det är viktigt att du kontrollerar att all glöd är släckt innan du lämnar platsen. Avrådan innebär inte att det är eldningsförbud men det är upp till dig att hålla dig uppdaterad kring om eldningsförbud införs.

Ska du grilla på midsommar?

Vi uppmanar till stor försiktighet om du trots allt tänder en eld eller en grill.


Tänk på detta om du ska:

Grilla ute i naturen

Gör det på iordningställda grillplatser, där är det mindre risk att elden sprider sig och lämna aldrig grillen obevakad. Var försiktig med gnistor och kringflygande aska om det fläktar eller blåser på glödbädden. Se till att grillen är helt släckt innan du lämnar platsen.

Grilla hemma

Placera grillen långt från brännbar vegetation och byggnader för att undvika brandspridning, ha släckutrustning nära till hands och var försiktig med gnistor och kringflygande aska om det fläktar eller blåser på glödbädden. Se till att grillen är helt släckt innan du ställer tillbaka den för förvaring.

Håll koll på brandrisker och eldningsförbud

Du är själv ansvarig för att hålla koll på om det är eldningsförbud där du är. På respektive kommuns hemsida kan du se om ett beslut om eldningsförbud införts. Du kan också ringa oss på 0303 33 47 00 och informationen läggs även ut på vår hemsida. På dinsäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om aktuell brandrisk och se brandriskkartor. Du kan också ladda ner mobilapplikation "Brandrisk ute", till din smarta telefon. Appen laddas ner från App Store för iOS eller från Play Butik för Android.

Telefon: 0303 - 33 47 00

 

E-post: raddning@borf.se

Prenumerera på våra nyheter

Du vet väl att du kan prenumerera på våra nyheter?


Tryck på RSS-länken nedan för att starta din prenumeration.


Prenumerera på våra nyheter
Jobba hos oss
Issäkerhet
Hyr flytvästar
Läs mer om tips för att öka säkerheten på din utlandsresa

Enbärsvägen 2, 442 42 Kungälv | Telefon: 0303-33  47 00 | Om webbplatsen | Om cookies | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster | Tyck till | Logga inlänk till annan webbplats | Bohus Räddningstjänstförbund ©